عملت انهاردة صينية سمك سلمون وكانت والحمدو لله جميلة جدا" وكانت أحلى طعم لسمكة السلمون تذوقتها لأن زي ما انتم عارفين سمكة السلمون غنية بالأوميجا 3وهو مهم جدا" للكبار والصغار لتقوية الذاكرة وطبعا" علشان السلمون سمينة قوي والأطفال مش بيحبوها والطريقة دي طعم السلمون خفيف فيها ومذاقة تحفة وأولادي أكلوها بمنتهى السهولة والحمدو لله
ودة شكلها النهائي
ا
المقادير
كمية من سمك السلمون
كرفس و بصل اخضر ورأس توم مفرومة
فلفلة حمرا وجنزبيل مفروم وعدد 5 ليمونة متوسطة
ملح وفلفل وكمون وروز ماري
الطريقة
نخلط الكرفس وجزء من البصل الأخضر والتوم ونصف الفلفلة الحمرا والجنزبيل مع الفلفل والملح والكمون حتى يصبح خليط ناعم
نقطع باقي البصل الأخضر وباقي الفلفة الحمرا
لمدة نصف ساعة نضع نص كوب خل وملعقة ملح كبيرة على سمك السلمون في مصفاة ونتركه حتى يتصفى من الظفارة
نضع طاسة على النار حتى تسخن ونضيف السمك لمدة دقيقتين ونقلبه على الوجه التاني لمدة دقيقتين وبعدها نضيف الخليط السابق طحنه ومعه نص كوب ماء ونتركه على النار لمدة تلت ساعة
نضيف باقي البصل الأخضر المقطع والفلفلة الحمرا المقطعة ونتركه لمدة ربع ساعة على نار هادية حتى يصبح الصوص سميك شوية ونرفعه من النار ونضيف عصير الليمون
ويقدم ساخن مع أرز بسمتي أو أرز مصري أبيض وبالهنا والشفا